sunnuntai 15. marraskuuta 2015

#55 Onneksi luotin itseeni

Aiemmin syksyllä kun kaiken piti olla kunnossa, mutta hevonen oli silti äkäinen ja haluton kulkemaan satula selässä, sain kuulla ihan suoriakin kommentteja siitä, ettei hevonen kulje koska olen niin huono ratsastaja sille. En tiedä mikä näiden kommentoijien motiivi oli, ehkä osa yrittikin oikeasti auttaa, huonolla menestyksellä tosin. Kävin syksyllä läpi sellaisen itsesyytösten usvan, jossa oikeasti ruoskin itseäni ja mietin, miksi olen näin huono ja ostanut näin hienon hevosen, ja nyt pilannut sen huonolla ratsastamisellani. Jossain kohtaa kuitenkin onneksi heräsin ja kasasin itseni. Muistelin kesää, kun vielä oltiin treenissä ja hevonen liikkui hyvin. Jos olisin vain huono ratsastaja ja hevonen täysin kunnossa, miksi se kulki minulla aiemmin mutta ei nyt?

En voi olla hieman itserakas sanoessani niille, ketkä epäilivät hevoseni oikuttelun johtuvan vain huonosta ratsastajasta, että onneksi en uskonut teitä. Meillä uusiutuneen vatsahaavan lääkityksen aloittamisen ja tallipaikan vaihtumisen jälkeen hevosen koko olemus on muuttunut. Se on hyväntuulinen, iloinen ja sosiaalinen, ja lähtee töihin mielellään. Satula selässä Fani on väläytellyt taas niitä pätkiä, joita se väläytteli kesällä. Ja kyllä, ratsastajana se sama surkea omistaja jonka takia hevonen oli pilalla ;)

Satula-asia laitettiin meillä välittömästi eteenpäin kun saatiin muutto tehtyä uuteen talliin, ja uusi satula löytyikin saman valmistajan valikoimasta mitä vanhakin. Uudella Amerigolla kelpaa aloittaa kuntoutus ja treenit selästä käsin. Meidän "treenihän" koostuu siis tällä hetkellä vain eteen-alas jumpasta ja takajalkojen aktivoimisesta, selän pyöreäksi saamisesta ja tuntuman hyväksymisestä. Fani on tehnyt töitä olosuhteisiin nähden hyvin ja mielellään, ennemmin sitä on joutunut hieman pidättelemään kun vauhtia on paikoitellen jo vähän liikaakin.

Onneksi luotin itseeni ja siihen, että tunnen oman hevoseni parhaiten, paremmin kuin ketään ulkopuolinen. Ei meidän meno edelleenkään mitään pelkkää ruusuilla tanssimista ole, mutta suunta on selkeästi nyt oikea ja hevonen on tyytyväisen oloinen. Tästä on hyvä lähteä kuntouttamaan hevosta kohti ensikauden ratoja.

Saatte kaiken höpötyksen vastapainoksi videota eilisiltaisesta ratsastuksesta, jolloin Fanilla oli virtaa kävelypäivän jäljiltä vähän turhankin paljon. Keskiaskellajit olisivat olleet enemmän ruunan mieleen ja vauhti vain kiihtyi loppua kohti :D Videolla ei mitään hirveän kaunista ratsastusta ole havaittavissa, mutta Fani liikkui hyvin ja mielellään mikä on nyt pääasia. Valmentaja osaa sitten auttaa näihin loppuihin ongelmiin :)


1 kommentti

  1. Ihanaa lukea hyviä kuulumisia teiltä <3 Ja iloisesti Fani näytti työskentelevän :) Mun täytyy taas pian päästä moikkaa teitä :)

    VastaaPoista